Vit chokladmousse med saffran, god efterrätt till jul

I fredags gjorde jag ett stort lass med chokladmousse. Vi bjöd mamma och Åke i fredags och Elin, Tina, Hedvig och Einar igår när de kom på eftermiddagsfika. Det var första, men inte sista gången jag gjorde den. Gott som attan. Jag hittade ett recept på Arla som jag utgick ifrån men drog ner lite på vispgrädden och ökade kesellan lite, så den blev lite mindre mäktig. Å andra sidan blev den också lite tunnare i konsistensen, men det gjorde inget.

Det blev ca 20 små glas, så vi har några kvar i kylen fortfarande! Ungefär dessa mängder hade jag.

3.5 dl  vispgrädde
1 påse saffran
300 gram vit choklad
2 ägg
2.5 dl kesella 10%

Smälte chokladen i vattenbad. Vispade upp äggen och rörde ner den smälta chokladen i äggen. Vispade grädde med saffranet. Blandade grädden med ägg/chokladröran och till sist ner med kesella.

Till detta serverade jag krossade pepparkakor och choklad i småbitar. Jag tror att apelsinsalladen, i Arlas recept, också är god, liksom varma hallon eller brödbär.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Vit chokladmousse med saffran, god efterrätt till jul

  1. Anna
    24 december, 2012 at 22:56 (11 år ago)

    Gjorde också den, jättegod. Tack för tipset!

Leave a Reply