01
maj
2012
maj
2012
Vit chokladmoussetårta med mandelmassa och digestive
categories: Familjelivet, Mat
Jag utgick från ett gammalt recept från Arla och ändrade bara lite lite. Jag la till 6 digestiveägg i smeten i botten och 3 ägg istället och citron istället för cointreu i moussen.
300g mandelmassa
6 digestivekex
4 msk kakao
3 ägg
Riv mandelmassan, smula kex, rör ner ägg och kakao och grädda i 175 grader ca 20 minuter. Låt svalna.
4 dl grädde
250 g vit choklad
3 äggulor
citron
Smält den vita chokladen, vispa grädden. Vispa äggulorna, vispa ner chokladen och pressad citron, blanda ner grädde. Häll över kakan och ställ i frysen. Ta fram och låt tina ca 20-30 minuter innan den ska ätas. Men ät sedan upp allt, för det smälter, både i munnen och på fatet 🙂