Vitkålsgratäng med dessertost

20140905-183613-66973775.jpg

Tänk att så enkla saker kan vara så goda! en gång för länge sedan fick jag vitkålsgratäng av något slag hos Teres och jag sedan dess gjort olika egna varianter av det. Perfekt sätt att få något varmt, kolhydratsnålt till maten. Och det går ju att variera beroende på vilka mejeriprodukter och ostar man har i kylen.

Idag gjorde vi gratängen på närodlad färsk vitkål som jag köpte på matfestivalen förra helgen. Strimlade den och skar upp en halv gul lök och brynte i smör och olja, saltade och klickade i bonjourost, några matskedar så där. Det jag hade var grekisk vitlök och det blev bra det med. Annars brukar jag ha naturell färskost istället.

Ner med allt i ugnsform och hällde på lite grädde (funkar med creme fraiche också men rör då ner det tidigare, i stekpannan) och så riven mozzarella på (går bra med andra ostar med så klart!)

Gott!!! Till det kycklingfilé med lchf-klubbens grillkrydda som låg i goodiebagen från loppet för några veckor sedan. Den är utan socker och glutamat mm. Barnen åt som tokar, varsin stor kycklingfilé!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply