warm chocolate

Började tycka håret kändes lite dassigt. Jag lyckades hitta en ask toning, eller om det var färg, i lådan med inköp från Gekås i somras.  Färgen warm chocolate. Chokladfondue på huvudet, mm!

Det blev ett rätt bra resultat. Jag ville få det gjort igår, innan 5-kamp på Fyrishov med jobbet. Jan jobbade, barnen var hemma och behövde mat också. Vilken tur att det fredag. Då kan man, i dena familj, ändra lite på rutinerna och skylla på fredagsmys. Så jag hällde i färg i håret, fixade mat till barnen och uppmuntrade barnen att tillsammans välja en film (otroligt vad stora de blivit, när de kan resonera om filmer ihop!)

Nu när jag försöker dra ner på sockret tycker jag mig se choklad överallt. Öppnade då  lådan till fjärrkontrollerna (där är jag sällan) och där hoppade en paradisask upp. Vad gjorde den där? Fanns den ens på riktigt? Det var i alla fall choklad i. Jan brukar gömma choklad på tavellisten ovanför tv:n men han fick väl problem med att få plats med den…..

Sedan funkade inte kontrollen, och då måste man ju, trots ett ananrs så bra humör yttra de välkända orden ”det var väl själva fan att det alltid måste…..” Jag riktigt kände att den varma chokladen i huvudet närmade sig kokpunkt och absolut borde sköljas ut. Jag hade redan haft den i 40 istället för 25-30 minuter. Nej, den funkade helt enkelt inte så vi fick byta till att kolla på dvd i x-boxen, så barnen fick försöka välja om film, vilket tog tid.

Jag ställde mig sedan i duschen och sköljde ut färgen medan jag tänkte på hur många poäng jag fick som mamma. Rätt många för tålamodet när de skulle välja om film. Också ganska många förflexibiliteten att jag faktiskt kunde låta dem äta middag ensmama en gång, och i vardagsrummet till på köpet! Även godkänt för att jag klarade av att skära kebabbits med en gaffel från badkarskanten. Så betyget blir good enough mother!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply