Wrap med rökt makrill

Ny middax-kasse kom igår. Lät mycket gott. Idag valde vi en snabb rätt eftersom det var fotbollsträning för Vilmer redan 17.30. Jag var lite skeptisk innan. Jag är ingen fiskmänniska och har inte ätit så mycket rökt fisk som smakat gott. Men detta var jättegott. Rökt makrill köper vi nog igen! Röran ska vi också minnas, passar nog finfint till midsommaren. Den här rätten innehöll annars inte så många nya ingredienser, men ändå blev det en helt ny rätt för oss.

Småpotatisar i mindre bitar kokades. Sista 5 minuterna slängdes rädisor i halvor och morötter i mindre bitar ner i vattnet. En röra med rödlök, senap, äpple, gräddfil, citronskal, salt och peppar. Dill vid sidan om och så var det bara att blanda efter behag och lägga i ett tunnbröd.

Barnen åt makrill utan knussel. Potatis och morötter gick också ner. Rädisorna var mycket mildare sedan de kokat men ändå ingen hit. Bra med sådana här rätter då man kan plocka lite av varje. Ingen mening med att tvinga ner allt, när de äter bra av vissa saker utan tjat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Wrap med rökt makrill

  1. Jannica
    16 maj, 2011 at 19:15 (13 år ago)

    Smarrigt :D:D:D

Leave a Reply