Zlatan, bättre än någonsin

Zlatan : Bättre än någonsin

20140921-204658-74818784.jpg

Läsning är en självklar del av vår vardag. Vi lånar regelbundet på biblioteksbussen och barnen vill både läsa själva och få sagor lästa för sig. För ett tag sedan läste jag en bra debattartikel om just läsning. Jag blir lite irriterad när man klandrar skolan för försämrad läsförståelse. Jag tror att svenskundervisningen ser snarlik ut nu som för 20 år sedan, men att träningstiden är så mycket mindre. Barn läser helt enkelt för lite. Om barn förr läste i skolan och så sin läxa + en massa fullt frivilligt, så har det sista säkerligen minskat, vilket också denna debattartikel visar. Om det tar 5000 timmar att bli en riktigt bra läsare så kommer det varken förr eller nu räcka med tiden i skolan. Det gäller att hitta läsglädje på annat håll också, och det är min uppgift som förälder att hjälpa barnen att hitta den.

Så. böcker har läst som rutin på kvällarna sedan de var pyttesmå. Minns att vi införde saga efter kvällsamningen i typ 6-7 månaders ålder, samma saga många kvällar. Repetativ läsning utvecklar också språket. Nu läser vi inte om texter massor av gånger (förutom läsläxan då) utan försöker att hitta nytt och spännande.

Idag har Vilmers bibliotek utökats med en kul bok om Zlatan. Den första upplagan lånade han från bibblan för länge sedan, men denna innehåller massa nytt och spännande. Den ska vi läsa lite i tillsammans om en stund. Vilmer är riktigt intresserad av fotboll just nu, och är förutom boken från farmor och farfar riktigt glad åt en landslagströja med FORNHEM på ryggen och en ny rygga med Barca-logga från Carro o Co och morfar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply