Cakepops med stevia från SweetLeaf

Cakepops med stevia från SweetLeaf

En cake pop består av smulade kakor eller sockerkaka. Idag gjorde jag en sockerfri kaka som även är glutenfri. Den här sockerkakan räcker till ca 15-20 cakepops om man gör dem små. Ju mindre cakepops desto lättare att lyckas 🙂
1 ägg
25 gram smält smör
2 msk grädde
2 msk mjölk
en knivsudd salt
4-5 droppar stevia  från SweetLeaf Sweet drops english toffee
1tsk bakpulver
1/2 tsk fiberhusk
2 msk kakao av bra kvalitet
ca 2 dl bovetemjöl (tills det blir en ganska tjock smet)
Gräddade i 175 grader, ca 15 minuter.
Smulade den avsmalnade kakan och blandade med philadelphiaost och smält mörk choklad + några droppar sweet drops till det går att forma en boll.
Rulla kulor
Doppa en avklippt grillpinne i smält choklad och stick ner i kulan.
Ställ i frysen en kort stund, ca 10 minuter brukar räcka.
Rulla försiktigt i smält mörk choklad (kanske med smak av mint?) .
Ställ i en bit oasis eller frigolit.
Dekorera
Förvaras i kyl eller frys
Vill man inte använda strössel kan man färga kokosflingor med hushållsfärg. Lägg i en lite plastpåse, häll på kokos, droppa ner hushållsfärg och skaka snabbt.
Vilmer fick smaka en. Han sa att den smakade lite annorlunda, men ville absolut äta upp hela. Jag håller med, man märker ju att det inte är socker i, men för den som inte kan eller vill ha socker är det ett bra alternativ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Cakepops med stevia från SweetLeaf

Leave a Reply