mar
2013
Stekta äpplen med vaniljkvarg smaksatta med stevia från SweetLeaf
Här kommer ett förslag på ett gott, snabbt, enkelt och nyttigt mellanmål. Passar också fint som en enkel dessert. Mängden ovan räckte till dessa två formar, lagom som mättande mellanmål. Till efterrätt räcker det säkert till 4 personer.
1 msk smör
1 msk agavesirap
4 droppar Sweetleaf Sweet Drops vanillia cream
3 äpplen i skivor
ekologiska kokosflingor
kvarg 1% fett
5 droppar SweetLeaf Sweet Drops vanillia cream
Smält smör, häll på agavesirapen och droppa ner stevian. Låt äpplena steka lätt i detta i några minuter innan du strör över kokosen. När kokosflingorna fått färg är det klart. Servera med kesella/kvarg som rörts ihop med stevia.
Förslag på variation: Byt ut kokosen mot kanel och ha Sweetleaf engelsk toffee istället för vanilj i stekblandningen.