Nyttiga chokladbollar med jordnötssmör, honung, frukt och nötter

Jag måste börja hålla igen lite igen. Jag har helt enkelt tillåtit mig för mycket ljus choklad, chips och glass ett tag. Nu blir det godsaker av lite bättre kvalitet igen. En pannacotta utan så mycket socker ska fixas till exempel, och så har jag rullat ett gäng goda bollar. Jag tog lite av varje och gojsade ihop. Noria har badat i min farmors gamla balja på altanen nu när solen erbjöd lite värme. Jag bjöd henne på några i hennes fina noriaskål och hon gillade dem.

1.5 dl jordnötssmör utan salt från Kung Markatta, rumsvarm
1/2 dl honung
1/2 dl agavesirap från Renée Voltaire
några matskedar svart kaffe
2 dl havregryn
172 dl kokosflingor
2 dl mixade nötter, frön och torkade bär och russin.
1 tsk vaniljsocker
kakao, så starkt som man vill ha det. Jag höftade lite!

Rullade dem sedan i kokos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply