Barnens favoritkyckling

Kyckling som man får äta med händerna är nog barnens favorit. Idag åt de massor. Det var dessutom fina bitar med massor av kött. Klubba med låret och allt! Vi äter mycket mycket kyckling, men jag älskar kycklingfilé mer, gärna inlindad i något eller i en krämig balsamvinägersås eller så, men detta dög fint en vanlig onsdag 🙂

Jag blandade naturell yoghurt med harissa, curry, spiskummin och salt och bredde det på kycklingbitarna. De stod sedan inne 30 minuter i 225 grader. Till det hade vi matvete kokt med en liten bit grönsaksbuljong, kokt broccoli och coleslaw från igår,

Jag drack äppelcidervinäger med lingon till. Avslutade med att dricka ingefärsvatten. Jag skar små bitar av ingefär aoch kokad ei vatten. Det blev tokstarkt men gick helt kalrt att dricka. Lite ljummet så där. Perfekt för förbränning och som försvar mot förkylningar.

 Ingefäran är en annan immunförstärkande växt som bland annat är slemlösande, matsmältningsfrämjande, antioxidant, cirkulationsstimulerande, avslappnande. Den är en underbar värmande ört för matsmältningen. Magen och tarmarna stimuleras och produktionen av matsmältningsenzymer stiger. Den sätter fart på restprodukter och toxiner vilket förbättrar allmäntillståndet och stärker immunförsvaret. Gi viktkoll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply