Starta mars med majsplättar

Nu är februari över och rent matmässigt har det varit en mycket bra månad. Vi har ätit vegetariskt i mycket större utsträckning än jag trodde innan. Faktum är att köttinslagen varit få, kan räknas på en hand.

Nu är det mars och dessutom torsdag, fössta tossdan i mass. Vi käkade majsplättar, som blev mycket goda.

Det finns inget enda sätt att göra dem på så klart, proportionerna kan se lite olika ut men så här gjorde jag.

  • 6 dl fryst majs
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör
  • 4.5dl vetemjöl
  • 1.5 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk psylliumfröskal
  • Olja att steka i

Tina och värm upp majsen (okej att koka någon minut). Mixa ca hälften av majsen i mixer med mjölken. Blanda sedan med ägg och smör och ha i det torra. Låt svälla en liten stund. Stek i olja, gärna i plättlagg.

Söta som de är, så creme fraiche passar bättre än sylt. Goda grönsaker i mindre bitar, tex selleri, gurka, tomat och avokado, är gott till.

Mättade oss fyra och finns lite kvar till mellis imorgon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply