mar
2018
Starta mars med majsplättar
Nu är februari över och rent matmässigt har det varit en mycket bra månad. Vi har ätit vegetariskt i mycket större utsträckning än jag trodde innan. Faktum är att köttinslagen varit få, kan räknas på en hand.
Nu är det mars och dessutom torsdag, fössta tossdan i mass. Vi käkade majsplättar, som blev mycket goda.
Det finns inget enda sätt att göra dem på så klart, proportionerna kan se lite olika ut men så här gjorde jag.
- 6 dl fryst majs
- 3 dl mjölk
- 3 ägg
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 100 g smält smör
- 4.5dl vetemjöl
- 1.5 dl grahamsmjöl
- 2 tsk psylliumfröskal
- Olja att steka i
Tina och värm upp majsen (okej att koka någon minut). Mixa ca hälften av majsen i mixer med mjölken. Blanda sedan med ägg och smör och ha i det torra. Låt svälla en liten stund. Stek i olja, gärna i plättlagg.
Söta som de är, så creme fraiche passar bättre än sylt. Goda grönsaker i mindre bitar, tex selleri, gurka, tomat och avokado, är gott till.
Mättade oss fyra och finns lite kvar till mellis imorgon.