Glutenfri efterrättsvåffla med stevia från SweetLeaf

IMG_9688 (Large)

Om man inte hinner baka men vill ha något litet till efterrätt kan man göra några våfflor. Ett litet gott sött hjärta med grädde och sylt smakar gott efter maten.

2.5 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

4 dl mjölk
2 ägg
100 gram smält smör

10 droppar SweetLeaf vanillia cream

Rör ner fiberhusk i hälften av mjölken. Rör ner ägget. Rör ner de torra ingredienserna. Avsluta med steviadropparna, smält smör och resten av mjölken. Smeten ska vara ganska tjock, men det ska kunna gå och hälla. Häll på lite mer mjölk om smeten är för tjock.

Ha en klick smör i våffeljärnet och grädda våfflorna strax innan servering.

Serveras med en klick grädde med vaniljstevia och bär.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1Pingbacks & Trackbacks on Glutenfri efterrättsvåffla med stevia från SweetLeaf

Leave a Reply