Glutenfri kladdkaka med stevia från SweetLeaf Sweet Drops

IMG_9645 (Large) IMG_9659 (Large) IMG_9655 (Large)

Den här kakan bjöd jag på en vanlig söndagsfika med pappa, syster, svåger och systerdotter. Min svåger äter enligt lchf och var beredd på att stå över fikan. Det behövde han inte!

Till kladdkakan:

200 gram mörk choklad
100 gram smör

1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl bovetemjöl

12 droppar stevia SweetLeaf vanillia cream

 

4 ägg, delade i gulor och vitor

1 dl kokande vatten med 3 tsk kaffepulver (snabbkaffe)

 

Smält smör och choklad. Blanda med äggulorna och droppa i stevian. Vispa äggvitorna till ett skum. Blanda ner mjölet i chokladsmeten. Rör till sist ner äggviteskummet i chokladsmeten. Smöra en form och täck med kokosflingor.

Grädda i 200 grader i 10 minuter.

Till mousselagret:

2 dl grädde och värmts upp, dock ej kokats, och blandats med
100 gram mörk choklad till chokladen smält.
Smaksatt med 4-5 droppar SweetLeaf english toffee.
Det bör stå i kyl flera timmar, gärna över natten, innan man försiktigt vispar upp det lite och brer över kakan.

Servera med grädde, kvarg eller glass (gärna hemmagjord med stevia) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1Pingbacks & Trackbacks on Glutenfri kladdkaka med stevia från SweetLeaf Sweet Drops

Leave a Reply