98-årskalas

Hur ofta går man på ett 98-årskalas? Jag har då aldrig gjort det förut i alla fall. Jans mormor fyllde idag 98 år.  Idag var hon lite för skruttig för att orka sitta med, men pratade och var glad när vi gick in till henne. Hon gullade med barnen, som dock är väldigt försiktiga och blyga för henne. Till slut ville Noria gå in för att bjuda på hallon, som hon plockat i trädgården. Man förstår ju att det är en speciell sitaution för barnen, och att de får tycka att det är lite jobbigt. Det får helt enkelt vara på deras egen initiativ. Och väntar man bara en stund brukar de vilja in och säga hej och prata lite, och sedan kan de gå inföer gånger också när de blivit lite varma i kläderna.

Vad köper man till en som fyller 98 år? Vi svängde in på Martinas och köpte blodapelsinmarmelad, fina olivkex, choklad och en blodapelsinjuice.

Svärmor Kerstin och hennes syster hade ordnat det mycket trevligt, med smörgåstårta och jordgubbstårta. Våra barn var de enda barnen där, eftersom kusinerna är bortresta. Kerstin och Britt är fantastiska i sin omsorg av sin mor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply