Svart ris och dagsfärska kantareller

På eftermiddagen var jag och Elin ute och letade svamp. Det tog lite tid innan vi hittade några, men sedan så. Skogens guld- bland det godaste som finns 🙂 Det var så skönt att promenera i skogen, trots att myggorna var både många och stora. Jag var och tränad ei morse också, och efter denna promenad över stock och sten är jag rätt så mör i benen.

Noria och Jan rensade lite medan jag började med mat. Det blev alltså smörstekta kantareller till middagen idag. Kotlett som jag först stekte lätt, kryddade med Lantbuljong och sedan hällde lite grädde över så det kokade sig mört och fint.

Vi provade också svart ris från Kung Markatta för första gången. Långt över förväntan, mjukt och smakrikt, och gick hem hos barnen också.

Nu är de så fullproppade med antioxidanter från riset att de med gott samvete kan bjudas på en glass till efterrätt!

Missa inte Kung Markattas tävling: http://www.kungmarkatta.se/default.asp?id=341

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Svart ris och dagsfärska kantareller

Leave a Reply