Ägg till frukost

Vi har brutalt många ägg hemma. Köpte 30 stycken extra stora ägg för 1 kr/st när vi redan hade massor hemma. Så nu frossar vi. Alla älskar ägg här!

Till frukost gjorde jag ett fint kuvert till mig efter att ha stekt barnens ägg. Blandade två ägg med lite mjölk och vispade. Hällde i pannan och klippte ner kokt saltrulle, rödlök, lite tomat, salt och lite parmesan. När ena sidan var stekt vek jag in kanterna och vände runt. Utsidan blir knaprig och insidan mjuk, mums!

I min nys tidning ”blossom magazine” läste jag om ägg:

Proteinmängden är vida känd. kanske är det itne lika välbekant att ägg spöar många andra grönsaker när det handlar om vitamin- och mineralmängd. Hundra gram ägg innehåller sex gånger så mycket protein som avokado och nästan tre gånger så mycket järn som broccoli. Blossom magazine

Nu ska jag förbereda lite hemmagjord glass också, där det också används en hel del ägg.

Äter du mycket ägg?

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply