Äggpromenad

  

Häromdagen annonserade en kvinna på köp- och säljsidan på facebook att hon hade fina ägg från hennes egena fria trädgårdshöns som trivs så bra att de värper ägg trots vinterkylan istället för att gå i vinterdvala. dom har det för bra tror jag och har börjat värpa ett om dagen trots 5 grader i hönshuset. De ska egentligen vara i vinterdvala nu.
Dom går in och ut hur dom vill, skrev honMen hon bor utanför stan och jag ville liksom inte sitta och åka bil långt för att köpa äggen. Men så visade det sig att hon jobbar här, bara 5 minuters promenad från oss.

Så nu ikväll traskade jag dit och fick med mig fina ägg hem i min korg. Detta kommer jag att göra om. Äggen blir visserligen lite dyrare än de jag köpt förut, men bara vetskapen om att hönorna mår prima gör dem värda sitt pris. Vilmer blev ltie orolig när han hörde att de går i trädgården, tänk om räven kommer.

Jag tror jag ska annonsera själv sedan i vår, sommar och höst. Fantastiskt ju om man kan köpa frukt och grön, växter till trädgården osv av någon som man kanske kan ta en cykelutflykt till.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply