dec
2010
Blanda bovete och ris
Att blanda bovete och ris är en hit som alla bör prova. Det blir så lent och mjukt, lite sött. Bovete har en speciell smak i sig, så att göra så här kan vara bra för den som vill vänja sig. Barnen gillar det jättemycket också. Ungefär samma koktid, så det är bara att koka ihop, så länge man sköljer bovetet i hett vatten innan.
Bovete, glutenfritt
Bra till gröt, bakning och müsli. Byt ut en del av vetemjölet när du bakar mot bovete eller gör dina pannkakor på bovete. Har högt innehåll av fibrer, mycket protein som sänker GI-värdet.
Innehåller D-chiro-insositol som minskar insulinkänsligheten. Gi viktkoll
Till det hade vi en kycklingstrimlor marinerade i röd pesto och sedan kokta i lite vispgrädde och mjölk. Sedan en underbar mix av avokado, tomater, rödlök, salig blandning och så några droppar av den fina balsamvinägern som vi fick av Tina och Erik i höstas. Den är smakrik och len, känns riktigt lyxig.