Bokbussen

Bokbuss

Måndag och nya böcker att läsa. På måndagar kommer bokbussen till oss här i Slavsta, och jag går i princip varje måndag. barnen har alltid älskat böcker,och båda är just nu sådana (tack och lov) att de inte vill höra samma bok massor av gånger. Så nu frossar vi i bra böcker.

Jag vill verkligen uppmuntra alla som har bokbussen krokarna att gå dit. Det är fantastisk trevlig personal och mycket bra service. Böcker kollas upp och hämtas hem, hur enkelt som helst. Jag brukar passa på att låna böcker till jobbet också, och nämner jag bara tema så vips har jag en del att hämta veckan efter. Hoppas hoppas att de aldrig lägger ner den tjänsten.

Ikväll läste jag och Noria en fin bok om Stora Björn och Lilla Björn, två syskon som bråkar lite men älskar varandra. Den hade underbara bilder och var vackert skriven.

Till mig själv lånade jag en ny bok i Mp3-format, eftersom Zlatanboken (vilken jag inte riktigt fastnat för, men ska ta mig igenom) snart är slut. Nästa på tur blir Jonas Moströms Mirakelmannen.

Tillägg 30/3. Intressant artikel i Svenskan idag om den sjunkande läsförmågan. Och faktiskt skylls inte skolan för det, tack och lov, för då had ejag blivit galen. tror skolorna läser och kämpar på fortfarande. Däremot är det datorerna som skylls för detta. I vår familj är det självklart att läsa. Det är rutin att läsa. Godnattsaga har funnits sedan de var pyttesmå. Böcker är något spännande och vackert. Det hoppas jag att vi kan hålla liv i. Barn som lärt sig läsa ska fortfarande få böcker lästa för sig. Och vi vuxna måste vara läsande förebilder!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Bokbussen

  1. Carola
    27 mars, 2012 at 09:33 (12 år ago)

    Bokbussen är kanon. Den stannar ute hos oss oxå. Vi har dock bara varit dit nån gång. Casper är inte ett dugg intresserad av böcker och Wilma är väl sådär. Kanske man skulle ta sig i kragen och låna och låna och låna och läsa ändå så att dom får upp ett intresse för det 🙂

Leave a Reply