Citron- och rosmarinkyckling med matvetesallad

Har nu satt oss framför TV:n ihop med barnen som mumsar fredagsmyspopcorn. jag kom hem ganska tidigt idag och har småfixat med middagen lite av och till ett bra tag. Sedan blev vi sittandes ett tag, jag och Jan med en skvätt vin och uppsalatidningen.

God middag! Hel färsk kyckling som penslats med olja, soja, citronskal och citronsaft från en halv citron, salt, peppar, hackat färsk rosmarin och honung. Den stod i ugnen 30 minuter i 200 grader och blev saftig och fräsch i smaken. Sallad med matvete, machésallad, rödlök, gurka, tomater, salladslök och en dressing med resen av citronen, olja och salt.

Vi hade också resterna av gårdagens tomatsås till maten. det kändes fräscht, lagom tungt. Noria tyckte mycket om kycklingen. Vilmer smakade av matveten och verkade gilla det. Jag hade tagit det säkra före det osäkra och delat upp deras mat lite mer. Rödlök och machesallad är ingen favorit, tror jag. De fick matvete för sig, paprika, gurka och kyckling och slapp det gröna och starka.

På Nyfiken vital hittade jag detta om matvete:

Matvete är vete där en liten del av det yttre skalet har tagit borts medan den nyttiga grodden finns kvar. Det är en fullkornsprodukt som är mättande, nyttigt och smakrik. Den kan användas istället för t.ex. ris och potatis. I matlagningen går matvete bra både varm eller kall i sallader. Matvete innehåller lite fett och mycket lite är mättat fett. Det är en bra källa till flera mineraler som järn, zink, fosfor, kalcium, magnesium och kalium. När det kommer till vitaminer är det framför allt B-vitaminer som det finns rikligt av.

Läs mer om matevete här.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply