Den farliga leken

Den farliga leken (pocket)

I natt, medan jag väntade på att nästa värktabletten skulle verka, lyssnade jag klart på Alkemins eviga eld. Mycket bra bok, perfekt sommarbok. Lite synd att jag inte har någon mer Anna Jansson på lager. Däremot har jag ”Den farliga leken”, så medan jag stekte morgondagens rabarberpannkakor började jag lyssna på den. Har hunnit några kapitel, och den verkar bra den med. Vad läser du just nu?

Vilmer har också ”läst klart” en bok nu. Han läser en del själv, väldigt korta böcker för nybörjare, med versaler. Men boken jag tänker på har vi läst för honom. Det var helt enkelt så att jag tog hem en del böcker under sommaren, för att vid regn och rusk läsa igenom lite inför nya läsåret med mina elever. Vilmer fick syn på Pojken och Tigern och ville att vi skulle läsa den högt. Jag slog två flugor i en smäll, lite arbete och lite nöje för sonen.

Den är ju inte jättelätt, men han tyckte den var mycket spännande. Det är hans första kapitelbok tror jag. Första gångerna ville han inte sluta, men sedan kom han in i att vi läser en eller två kapitel på kvällen. Hos oss ska det mycket till om vi inte läser för barnen på kvällen. Jag var lite tveksam till att läsa den. Han kanske kommer att ha den som läxbok i skolan. Men å andra sidan är det säkert inte förrän i 3:an eller 4:an, så då kanske han uppskattar den igen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply