Det där med puls, maxpuls och förbränning

Jag åkte förbi Ultuna-gymmet på väg hem från jobbet idag, eftersom barnen redan var hämtade och jag slutade en timme tidigare än vanligt.

Jag började med att stå på trampmaskinen med fettförbränningsprogrammet. Den mäter ju min puls också (om den är tillförlitligt vet jag ej?) och man ska knappa in önskad puls. Vad ska man knappa in där? Hur ska jag tänka egentligen? Jag har ju aldrig mätt min maxpuls direkt och hur gör man det? Är det ens ett måste, eller finns det en bra puls att ligga på ändå, så där lite generellt? Någon med tips?

Sedan körde jag några maskiner för armarna. Jag har insett att jag är väldigt svag i vissa muskler på överkroppen. Jag orkar inte göra många armhävningar på friskispassen och ligger där och skäms när alla kör på. Och sådana där tricepsarmhävningar ska vi inte tala om, det går icke! Idag pratade jag med en kollega, som är mycket duktig på styrketräning och han bekräftade detta. Mycket svag i triceps och muskeln där mellan på överarmen, vad den nu kan heta. Och har fått en del bra tips på hur jag ska träna. Så nu blir det projekt triceps några veckor, både hemma och på passen.

Jag tänkte börja med 1kg hantlar och göra lite varje dag, morgon och kväll.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Det där med puls, maxpuls och förbränning

  1. Pia
    6 september, 2011 at 19:41 (13 år ago)

    När jag är ute och ”powerwalkar” säger Mattias att jag ska ligga mellan 110 och 120, helst precis 120, för att förbränna som bäst. Jag vet dock inte om det stämmer för dig. Du lär ju ha bättre flås än mig…

Leave a Reply