Det var faktiskt gott!

Så löd Vilmers kommentar efter att ha smakat några tuggor. Först var ingen av dem särskilt intresserad, vilket jag förstod redan innan. En sann mutmorsa är man, så redan innan hade jag sagt att om man först äter paprika, morot, kyckling och ris så får man glasspinne efter maten. Inget om att äta upp, sånt tror jag inte på.

De åt i alla fall båda två, åtminstone lite. Vilmer ville ha mera kyckling. I vår familj får man ta mer av något man gillar innan man ätit upp resten. Jag försöker göra mot dem så som jag själv gör. Och vi vuxna kan ju hälla på lite sås på riset, plocka ut en fetaostbit till osv innan allt är uppätet. Vi har inga stora matproblem och behöver sällan ”skämmas” borta så det kanske har funkat. En annan anledning kanske är att en maträtt aldrig ser ut på samma sätt. Säger vi att det är köttfärssås kan barnen omöjligt veta hur den kommer att se ut och kan således inte heller säga att ”så ska det inte vara”.  Vi struntar ofta i recept och är heller inte märkestrogna vad gäller livsmedelsinköp.

Idag följde jag i alla fall receptet eftersom jag lagat från Linas matkasse. Sista maträtten av förra veckans kasse gjordes idag. Chicken sweet and sour. Godare än de där burkarna man kan köpa från Uncle Ben´s. Barnen gillade nog den söta smaken mer än jag, som gillar mat med mer sting i. Gjort från grunden dock, med färska grönsaker. Enda konserven var ananas. Recept finns för den som är intresserad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply