Ekebyloppet och Color me Rad

Efter VårRuset i onsdags blev det lite tomt i löpkalendern. Så kan man ju inte ha det, eller hur? Jag är inte jättesugen på långlopp än, och behöver nog vila lite från det en stund. Men kortare lopp, som kan ses som rena träningslopp funkar ju fint.

Då upptäckte jag att det ju är lopp i Uppsala på lördag. Ett ypperligt sätt att fira nationaldagen. Ekebyloppet heter det och finns i flera distanser (korten, milen och halvmaran)  plus barnlopp. Barnen är lite sugna de också, liksom Jan som i alla fall häromdagen pratade om halvmaran. Det går tydligen att anmäla sig även innan start, så vi får se var vi hamnar….

För idag fick jag också veta att jag och mamma ska få springa Color me Rad. Alltså, jag har världens skönaste mamma, som ger sig in i det liksom. Det är inte bara purunga människor som ska få springa till musik, indränkta i färg och klädda i typ tyllkjol. Visserligen har jag ingen tyllkjol, men de första två kan jag nog få till 🙂 Jag vann startplats till mig och mamma hos Festis och fick mail om det idag. Mitt rim och motivering (skrivet ganska exakt efter VårRuset där mamma ingick i mitt lag) löd som följer:

Bjöd med min mamma på ett lopp,
och vill inte med detta sätta stopp.
På söndag är det mors dag,

en startplats är bästa presenten tror jag!
Länge sedan vi umgicks bara vi två,
en dag i färg kan vi väl ändå få.
En mormor med full fart
skulle komma till start,
sjunga och dansa me’,
säkert åt allt och alla le.
Mamma har grym energi,
tänk vad kul det skulle bli!

Det loppet är bara 5 km, så väljer jag det kortare på lördagen så orkar jag. Så klämmer vi in en liten fest däremellan (där jag troligen kör i så fall!).

Någon som hakar på?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply