Fiskgryta med saffran och koriander

Fiskgryta med saffran är nog bland det godaste jag vet och jag älskar att göra olika varianter av sådana när jag vill göra en vanlig middag lite roligare. Jag väljer också ofta sådana grytor när jag äter ute, om jag väljer fisk! På Edenberg sist, liksom på Stationen finns goda 🙂

Blev inspirerad av Sveriges Mästerkock igår där de skulle smaktesta Lallerstedts boullabaisse. Först tänkte jag att de måste vara omöjligt, men sedan kom jag nog på massor av ingredienser som högst troligt borde vara i, utan att smaka. Jag menar bouillabaisse är ju vin, fiskfond, saffran, fänkål, lök, chili, vitlök, lite annat som jag inte kom på och fisk- i min värld och det stämde ju.

Jag hade inte allt till detta hemma, men gjorde en himla god variant i alla fall.

Olja och smör i pannan, i med två vitlöksklyftor som jag rivit. Ner med 1 hackad gul lök, saffran (de jag köpte från Dubai-så jag har inget mått direkt, men riktigt gult ska det bli). Ner med lite sambal oelek (hade ingen chili hemma), 1 msk fiskfond och 1 dl vitt vin (som jag turligt nog hittade i frysen). Lät fräsa lite till för att få fram smakerna.

Sedan hällde jag på grädde, vatten och lite creme fraish och lät koka ganska länge, ca 20 minuter innan jag först la ner  färsk koriander och sedan torskfilén. Sedan kom jag på att lite anis nog kunde passa så jag hade ner 1 tsk av det också.

Vi hade fullkornsris till, men det går bra utan också….

Vad har du in din favoritfiskgryta?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply