Fläskkarré med quinoa och kantarellsås

 

Idag var vi ute hos Elin och hennes barn. En mycket trevlig dag, med god mat, fika och prat. Dessutom fick vi en sväng i skogen. Vilka stora trattkantareller vi hittade! En del gula lyckades vi få med oss. Vi fick ta med oss rubbet, då Elin redan tyckte hon hade nog i korgar hemma.

De svamparna gjorde vi en god sås på till middagen. Förvällde och stekte svampen med lite gul lök. Hällde på vispgrädde, redning, en msk soja och en matsked rödvin och lite salt.

Karré som marinerats i ingefära en stund stektes. Barnen åt varsin sådan tunn skiva medan jag gjorde en annan variant till mig och Jan. Jag rev parmesan och vitlök och hackade färsk persilja och la på en av skivorna och kryddade med lite mer ingefära. Sedan la jag på en skiva kött till och lät klistra ihop. Vit quinoa och så lite ärter och majs till det. Det blev mycket gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply