Fläskytterfilé fylld med soltorkade tomater och fetaost

 

Efter att inte ha ätit lunch, utan fyllt magen med kaffe kände jag mig skapligt mör när vi kom hem från loppiset och handlingen på Maxi. Så det var lite svårt att komma på vad vi skulle äta, men jag tänkte att jag tar några saker jag gillar; fetaost, grädde, kött, soltorkade tomater, råris och körsbärstomater. Inget avancerat men det blev så gott.

Jag delade en liten bit fläskytterfile som en baguette så den var stängd på ena sidan.  I öppningen ja jag soltorkade tomater och fetaost och satte sedan tandpetare genom. La i varm stekpanna med smör och kryddade med salt, peppar och  chiligrillkrydda. Jag vände efter ens tund och när båda sidor var brynta hällde jag på matlagningsgrädde så det nästan nådde fåran. Det fick koka där ett tag, vände och fyllde på matlagningsgrädde när det kokat/torkat in lite. Jag insåg sedan att det var svårt att få helt klart inuti så jag tog bort petarna och vände ner öppningen. Då tog det bara någon minut så var det klart. Mycket fyllning stannade kvar i och det som rann ut gjorde såsen mycket god.

När jag skar upp köttet insåg jag att det blev fina hjärtan eftersom köttet ju är ”runt”.

Råris till, vilket passade mycket bra. Till detta drack vi Lagunilla, en flaska som jag fick av Sanna på jobbet. Hon lämnade tillbaka lite vinterkläder och böcker som hon lånat och gav mig flaskan. Jättegulligt av henne och mycket trevligt för oss att få dricka det till maten idag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply