GI-chokladmousse

Nyttig mat måste vara god. Att hålla igen blir alldeles för svårt om man inte kan unna sig godsaker. Jag tror därför att GI har funkat för mig. Jag har inte tagit bort ris, pasta, potatis och bröd och bara gnagit på morätter. Jag har bytt ut till bättre varianter, bovete, quinoa, kornris m.m. Det finns också godsaker som är nyttigt. Nu under julen har det väl blivit lite mjölkchoklad och chips, men nu ska jag återgå till det andra igen, alltså mörk choklad och nötter. Ska man gå ner i vikt kanske man behöver mer drastiska åtgärder, som GI:s rivstart, men för mig har det räckt med små förbättringar av kosten för att må bättre.

Idag gjorde jag en chokladmousse från min GI-kokbok. Inte provat den förut. till 4 portioner behövs detta:

150 gram 70% choklad (jag tog 100 gram 85% och resten 70% eftersom jag inte hade 70% så det räckte)
Chokladen smälts i vattenbad.
3 ägg separeras. Vitan vispas till ett hårt skum, gulan blandas med 1 msk fruktsocker.
Chokladen blandas med äggulan och sedan blandar man allt med vitan.

Jag serverade chokladmoussen med björnbär och jordgubbar, lite lätt värmda utan tillsatt socker.  Gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply