Glass med mascarpone och mörk choklad

mascarpone

I fredags kom jag ihåg att köpa mascarpone när jag var in på Martinas för att köpa med mig något litet till Malin. Den blev en krämigt härlig  ingrediens i glassen jag gjorde igår. Smakar ju inte som ost alls. Glassen blev en mumsig efterrätt idag!

Man kan uppenbarligen göra glass på massor av olika sätt. Så är det ju bara att prova sig fram. Ibland har det blivit lite sigt, men denna gång blev det bra. Viktigt att man tar ut den tidigt och låter smälta lite.

3 ägg som jag delade på. Vitorna vispade jag hårt. Sista stunden slängde jag ner 2 msk fruktsocker. Vispade 3 dl grädde ganska hårt, rörde ner lättvispade äggulorna och sedan ca 200 g mascarpone och 2 msk florsocker. Inga mängder socker alltså till skillnad från många av de glasslådor man hittar billigt i affären. Sedan rörde jag ner äggvitorna och blandade noga men försiktigt.

Idag åt vi den med riven 81% choklad, lite riven vit choklad och lite chokladsås. Bara lite. Ska man vara riktigt noga kan man ju göra den själv, av mörk choklad. Denna var en helt vanlig chokladsås, kvar från Vilmers kalas i höstas. Tyckte jag kunde unna mig det, nu när jag tränat och allt! Barnen tyckte glassen var god. Vilmer sitter bredvid mig och gör smet av sin!

Vilken är din favoritglass?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply