Grillknyt

 

 

Sista september igår och ändå så varmt att det gick att sitta ute och äta, med barnen springande omkring utan koftor och jackor.  Det blev en trevlig fredag. Det blir ofta bra när det bestäms spontant, utan tid att krångla till det. Man tar det man har hemma, helt enkelt. Trevliga människor och fina barn är det bra att ha på sin gata 🙂

Jag gjorde en enkel olivkräm, av mixade gröna oliver med chili, basilikaolja och vanlig olivolja. Med ett gäng goda kex med rosmarin blev den god. Framför allt före maten, när man var riktigt hungrig.

Jag gjorde också en enkel matvetesallad, med matvete kokt i grönsaksbuljong, samt gurka och paprika i småbitar, en sharlottenlök och basilikaolja.

Rödbetorna hann bli klara. Jag la dem i småbitar i en ugnsform, hällde på honung, flingsalt, basilikaolja och så på med mycket ekologisk fetaost. Vi ställde dem på grillen sedan och där gratinerades de fint.

Fläskytterfilé, tomater med parmesan och rödvin hade vi också med. Ihop med andras sallad, potatisklyftor, god röra, kaffe och kaka blev det mycket god middag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply