Hammamet

Gör lite reklam för Tunisien. Helt klart över förväntan. Vilka stränder. Långgrunt, mjuk sand, fina vågor! I början var barnen försiktiga, men med tiden mer modiga. Noria lekte mest i kanten, men Vilmer hoppade i vågorna. Vi gick mellan poolen och havet, eftersom det var så väldigt nära.

Den första bilden är tagen från vår balkong. vi somnade till havsbrus varje kväll.

God mat. Vi hade all inclusive, och var lite rädd att det skulle vara för turistanpassat. men vi har ätit en hel del tunisisk mat. Mycket couscous, kyckling, lamm, apelsiner och granatäpple. Jag tror jag ätit en liter granatäppelkärnor den här veckan 🙂 hoppas det håller mig frisk ett tag! en hel del antioxidanter i rödvin också. det var emst det vi drack. Skippade drinkarna, drack någon öl vid stranden ibland, annars körde vi på rött som var den dryck som var bäst. Jag drack lite varje dag, men aldrig så mycket att jag blev berusad. Det kändes liksom inte som om det behövdes, man blev berusad på så mycket annat. Hittade lite intressant läsning om alkolhol på gi viktkoll. Bland annat stpr det just att rödvid är lite bättre än vitt vin och att det är mindre skadligt att dricka lite varje dag än att dricka sig rejält berusad en gång per vecka.

Deras efterrätter faller mig inte i smaken och det kan man väl vara glad för. För det blev en del ätande ändå. Framförallt jag har tryckt i mig för många crepes. Vid halv 5 varje eftermiddag stektes crepes i beachbaren. Det passade oss perfekt eftersom barnen annars skulle hungra ihjäl innan det blev middagsdags. De åt och åt, med chokladsås. Och min mage känns rätt crepesdegig nu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply