Hemkörd alkohol

Hemkört, det har ju aldrig varit bra! Nu kommer det ett förslag där hemkörd får en lite ny betydelse. Svår fråga det där, tycker jag. Ska man kunna få köpa alkohol på nätet och få den hemkörd? Jag ser fördelar och en hel del riktigt dåliga nackdelar. Jag själv har ju beställt mat hem, från mathem.se tex och fått den levererad. På ett vis vore det ju skönt om det kunde komma en vinare också. Men så himla viktigt blir det inte med alkoho här. Om det är viktigt, om vi ska ha gäster osv, jag då finns det med i planeringen och det köps in det som behövs.

Om förslaget går igenom hoppas jag att det kommer att finnas med en viss fördröjning. Man ska inte kunna sitta hemma, klicka in på datorn och vips finns en flaska spanskt lantvin på tetra, lagom att hälla i sig på stående fot komma dimpade på. Alkoholism är en läskig sjukdom, som staten måste göra sitt bästa för att arbeta med och mot. Kommer alkoholismen öka? Kommer den att bli mer dold, om den sjuke inte ens behöver ta sig iväg? Ska det finnas regler som sätter stopp för vanliga friska människor, som vill få vinet levererat hem bara för att det finns sjuka som inte kan hantera det? Vad tycker du?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Hemkörd alkohol

  1. meme
    20 september, 2011 at 10:25 (13 år ago)

    Det kommer öka och även FP erkänner här att det är en korrelation mellan ökad tillgänglihet och ökade problem när de refererar till en rapport som visar just på ökat antal alkhololister, ökat kvinnovåld, fler lidande barn.
    Kanske de tror att det bara drabbar ”fel sida av befolkningen?” så de inte bryr sig? Har ingen annan förklaring är en okunskap och dålig människosyn..

    http://www.folkpartiet.se/Vara-politiker/Ledamoter-av-riksdagen/Ledamoternas-webbplatser/Carl-B-Hamilton/Artiklar/montera-inte-ned-alkoholpolitiken/

Leave a Reply