Hummus med soltorkade tomater

 

Jag älskar röror, av alla dess slag. Och i och med dessa matkassar vi haft har jag också fått prova en del nya varianter, och fått bättre fantasi.

Idag gjorde jag en enkel variant med kikärter. En burk kikärtor mixades ihop med 7-8 soltorkade tomatskivor i olja + chiliolja och en hel del sesamfröolja. Jag hade ingen sesampasta hemma så detta fick duga. Det blev riktigt starkt pga chilioljan fast jag bara tog någon matsked. Perfekt att ha ihop med lite salta kex som tilltugg.

En röra med avokado fick det bli också. En avokado mosades och så blandade jag ner 1 dl creme fraisch, lite olja och citronsalt.

Andra tilltugg vi hade var fetaost med röda vindruvor på tandpetare. Det tyckte Noria såg mycket spännande och gott ut, medan jag tycker det känns väldigt 80-tal, men det funkar ju 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply