Inbjudna till grannen

Fairview Pinotage Viognier

Precis när jag startat med middagen blev jag uppringd av grannen och familjen blev inbjudna efter middagen. Vi har varit inbjudna dit två gånger förut men fått ställa in pga sjukdom. Så det var verklgien på tiden. Jag älskar spontana saker. Visst, vi har haft saker för oss idag. jag har tränat och Jan och Vilmer har fixat med båten, men social som man är är det ju skoj med annat också, vinträff t.ex.

Mycket trevlig stund med fantastiskt gott vin! Kände när jag kom hem att jag ville söka lite på det, inga sorter jag druckit förut vad jag vet. Det andra vinet, Fairview pinotage viognier smakade helt nytt för mig, mycket spännande. Jag tänkte björnbär och vanilj, Jan sa plommor-vi hade lite rätt båda två. Jättegott!  Vi tog med oss en olivkräm från oil&vinegar och några kex, men hoppas att vi får chans att bjuda igen snart. Barnen lekte och hade nog lika trevligt som vi. Vilmer och Max var ute och cyklade lite, miljövärdar som bestämde sig för att plocka upp lite skräp först, men gick sedan över på lovely legolek!

Nu känns det som om vi varit ute och svirat halva natten, trots att klockan bara är 21.30. Barnen ligger i sina sängar och vi ska klicka igång Kennedyserien på svt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Inbjudna till grannen

 1. Henrik
  11 april, 2011 at 08:42 (13 år ago)

  Hej, klippte ut ett produktblad från vår hemsida som du kanske är intresserad av, kul att du tyckte om Fairview.

  Henrik Tönisson
  Marknadsansvarig på Fondberg (importör av bla. Fairview)

  PRODUCENT
  Fairview

  LAND
  Sydafrika

  DRUVSORTER
  96 % Pinotage
  4 % Viognier

  ÅRGÅNG
  2009

  ARTIKELNUMMER
  2091-01

  FÖRPACKNING
  12 x 75 cl

  PRIS EXKL. MOMS
  SEK 76,00/st

  PRIS INKL. MOMS
  SEK 95,00/st

  SYSTEMBOLAGET
  Se produkten i prislistan

  FRÅN SAMMA PRODUCENT
  Fairview Caldera Fairview Pinotage Fairview Pinotage / Viog.. Fairview Shiraz Fairview Viognier Goat-Roti Goats do Roam Red Goats do Roam White Goats in Villages La Capra Chardonnay La Capra Merlot La Capra Sauvignon Blanc The Beacon Shiraz The Goatfather

  Mörkt rödlila färg.
  Kryddigt och mycket fruktigt vin med lätt brända toner och inslag av viol samt plommon.
  Medelfylligt och härligt fruktigt vin med balanserade fruktsyror och väl mogna tanniner.

  Druvorna kommer från Fairviews egna odlingar i distriktet Paarl, Western Cape, Sydafrika. Pinotage druvorna är i huvudsak gamla stockar från vingårdar utan konstbevattning och Viognier druvorna kommer från de böljande kullarna längs Paarl berget.
  Druvorna jäser tillsammans i öppna jäskar med regelbunden urlakning av druvskalen. Efter den malolaktiska jäsningen lagras vinet 12 månader i användna ekfat från Frankrike.

  Denna produkt är tillsluten med skruvkork. Detta har blivit allt vanligare på viner av högre kvalitet, eftersom det underlättar vid servering och utesluter risken för korkdefekt som kan förstöra vinet.

  Grillade maträtter av både ljust och mörkt kött.
  Serveringtemperatur: 16-18°C

Leave a Reply