nov
2016
Kladdkaka med baobab och mandarin, glutenfri och mjölkfri
Kladdkakans dag 7 november. Måndagar är rätt hektiska dagar då båda barnen har träning. Men vid 20 när alla är samlade igen, då är det gott att fika lite ihop.
Detta recept knåpade jag ihop, ett steg i taget. Det blev bra! Jag gjorde nämligen en liten också, som vi testade nu ikväll, typ en sked var. Vi kan ju inte fira i förskott!
2 ägg
1.5 tsk psylliumfröskal, Helhetshälsa
Ca 1/2 dl mandelsmör, Kung Markatta
Ca 1/2 dl kokosolja
2 tsk baobab, Helhetshälsa
1 msk ekologisk honung
100 gram mörk choklad ( jag använde choklad sötad med stevia från Nick’s, en förpackning med 80 gram med hassenöt och lite som låg kvar i en annan förpackning)
Ca 1/2 dl agavesirap
2 tsk lucumapulver
1/2 dl mandelmjöl
saften från en mandarin
Jag vispade äggen lite lätt och rörde ner psylliumfröskal. Under tiden smälte jag mandelsmör och kokosolja. Sedan fick chokladen smälta ner också. Ner med honung, agave och lucuma. Jag blandade detta med ägget och rörde sedan ner mandelmjölet och saften från en mandarin.
Gräddas i 175 grader, ca 17-20 minuter (tog inte exakt tid utan känner mig liksom fram)