Kyckling panerad i furikake

Köpte färska kycklingfiléer som vi skar i avlånga delar och doppade i ägg och en blandning av furikake och skalade sesamfrön. Till det bulgur och en kall sås på creme fraisch, honung, salt, pressad lime och vitlök. Färska grönsaker tilld et, som kunde dippas i såsen.

Barnen åt och åt. Både av bulgurn och av kycklingen. Furikaken gav en annorlunda och spännande smak. Någon som smakat furikake? Vad använder ni den till?

Frebaco Fullkornsbulgur – Extra nyttigt och gott
Bulgur är en populär och viktig ingrediens i libanesisk och turkisk matkultur. Fullkornsbulgur innehåller alla vetekornets beståndsdelar och är därmed lite nyttigare än traditionell bulgur, men används på samma sätt. Gott, hälsosamt och mångsidigt. Vår fullkornsbulgur är gjord av svenskt vete. Frebaco

I bakgrunden står årets tomte. Vi har inte många prydnadssaker i detta hemmet, och i princip enda gången de syns är under några veckor i december och en och annan fånig tupp i påsk. Jag köpte denna tomte idag på COOP. Barnen älskar honom, Jan valde att inte kommentera alls utan sa att han fick stå kvar i alla fall!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply