Laga på rester

Rester verkar ha fått sin plats i media. Överallt tycker jag att jag ser och hör diskussioner kring matsvinn. Vi slänger för mycket mat, helt enkelt.

Jag älskar att laga mat, men är itne så styrd av vad jag är sugen på. jag ser utmaningen i att få ihop en måltid av det jag hittar. Antingen hittar i kylen eller i kort-datum-lådan i butiken. Det är synd att butikerna måste slänga maten så snart den gått över till dagen efter sista dag. Det är ju sällan fel på grejerna. Sälj den billigt i några dagar till och låt konsumenten bestämma om man vågar eller inte.

Idag köpte jag billiga kebabspett på Maxi. Underbart goda, enkla att tillaga och till halva priset. Sak samma att jag tänkt göra fläskkarré idag, de kör vi imorgon istället!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply