Lyxfällan

Just nu är det paus i Lyxfällan. Sitter och blir förbannad. Hur kan man som mamma inte hjälpa sitt barn att bli självständig? Lära sig ekonomi och ge det en stolthet över att kunna klara sig själv? Oc hur kan man som dotter låta sin mamma arbeta 160% med äldrevård för att man själv ska få köpa ännu en läppglans.

En av de saker jag, trots att jag är mycket självkritisk i mycket, är stolt över är att jag alltid klarat min egen ekonomi. trots studier, men tack vare extraarbete bla. Så tack mamma och pappa för att jag fick lära mig att ”göra rätt för mig”!  Aldrig att jag råkat titta bort när det är dags att betala i hopp om att mamma/pappa/farmor ska betala. Eller att jag ”råkat” glömma tanka bilen när jag lånat den.

Nu fortsätter Lyxfällan. Ska bli spännande att se om hon kommer upp meden ursäkt. Kan hon inte tnka ekonomisk pga tex ADHD, eller vad är felet? Jag tycker alltid att man lär sig något litet av att se Lyxfällan. Minns så väl när han en gång för flera år sedan sa att varje pryl är arbetstid. Han räknade på hur många arbetstimmar i veckan det innebär att ha en viss bil tex. Vi har en billig bil……

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply