Marsipangodis

Idag kom Jan hem med massor av marsipan efter något projekt på jobbet. Och så strössel av alla dess slag, men de får vänta lite. 500 g marsipan, vad gör man av det liksom? Är det gott? Ja, lite…… 🙂

Barnen ville pyssla på en gång. Jag var nog lite lite för trött, men vi satte igång, efter stränga order om att tjafs skulle leda till avstängning. Vi tog lite, barnen rullade små bollar som vi doppade i IKEAs nötchoklad, deras 5-kronors ni vet. Köpte ett gäng sådana, mörk choklad och nötchoklad att ha just till lite mindre lyxigt pyssel. Nu får de ligga och stelna till sig ett tag.

Vi färgade lite rött, för att kolla om det var lätt. Men sedan sprack mina idéer. Vad är vitt och har brun hatt? Och vad ska man då ha det röda till? Nu ser det ut som vita huvuden med bruna hattar. Man kan ju inte bara smacka på en röd näsa då. Varför färgade jag inte marsipanen innan barnen rullade? Då hade det i alla fall blivit lite juligt!

Jag är ingen konstnär, så säg mig nu, vad ska jag göra av marsipanen som finns kvar. Har grön, blå och röd karamellfärg, strössel, kokos, blockchoklad, vit choklad hemma.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply