sep
2010
Massor med grönsaker
Tur att middagen gick fort att göra, när blodsockret nu var på tok för lågt. Maten och receptet kom från Linas matkasse. Tagliatelle, kolhydrater passar ju bra efter träningen om de någonsin ska ätas. Basilikakräm gjord av philadelphiaost, färsk basilika, olja och vatten. Squash, tomater och paprika stekta i olja med två vitlöksklyftor pressade över sig. Stekt sparris och värmda blanande bönor. Ekologiska blandade bönor från Zäta, riktigt goda.
Bra tips om man vill ha pasta. Kommer från gi viktkoll:
• Koka din pasta al dente.
För mjuk pasta får högre GI. Koka pastan efter den kortaste angivna tiden på förpackningen.
• Kyl pastan i kallt vatten efter kokning, eftersom stärkelsestrukturen ändras och pastan får lägre GI.
• Kokt al dente och kyld klibbar inte pastan och den blir smaklig ifall man vill värma upp den.