Massor med morötter

Lasagne till skollunch idag. Maten lagas på annan skola och brukar oftast vara bra. Men just när det är pasta är den nog godare än den är bra, för mig. Barn kan väl unna sig mer lätt överkokt och varmhållen pasta än vad jag ska göra. Och i lasagne kommer man inte undan. Tack och lov har vi egna grönsaker och Maggan fixar nästan alltid många olika sorter, färska dessutom. Idag fick jag bl.a. i mig massor med morötter. Ibland gör hon något som blir så gott. Morotsslantar som läggs i 3 delar olja, 1 del vatten och en del vinäger. Sedan pressar hon på vitlök och får dra lite. Det får sedan rinna v ordentligt innan hon kryddar med svartpeppar. Jag tror det var så hon sa!

När jag kom hem gjorde jag en egen variant. Morot, olivolja, balsamvinäger, vitlök och citronpeppar. Knaper knaper! Tomater med mozzarella och chiliolja fick också plats i magen. Många sjuka på jobbet idag (tror jag hade 6 minuters lunchrast!) så det gäller att maxa med vitlök och chili. På Gi viktkoll hittade jag detta om morötter:

Enligt en ny studie från Karolinska Institutet minskar risken för magcancer med 57 procent om man äter tre portioner morötter i veckan, jämfört med den som äter mindre än en halv portion. Det är ämnet betakaroten, som även finns i vissa bladgrönsaker, som tros ha den skyddande effekten. Råa motötter gi 16.

Kyckling i ugn, som penslats med soja och olja och kryddats med curry, ingefära och kanel. Bovete till. Barnen åt jättebra. Ingen reagerade på bovete. Uppenbarligen är det inget konstigt med den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply