Mitt nyårslöfte- att andas!

Jag har gett mig själv en nyårspresent. Egentligen köpte jag den för ett bra tag sedan när jag köpte två armband till barnen, nen väntat tills igår innan jag tog fram det. Breathe från Inova design. Jättefint!

Mitt nyårslöfte är att utforska det hr med andning lite mer. När jag blir stressad och känner mig frustrerad och otillräcklig på jobbet sitter andningen alldeles för ytligt. När jag gör andningsövningarna jag fått hos bettfysiologen blir jag nästan yr, obehag som påminner om ett lätt ångestpåslag. Jag måste träna mer!

Jag vet att det är så mycket i hela kroppen som är beroende av djupandning men jag vet inte riktigt hur. Jag ska testa, läsa på, kolla tutorials. Vill bli bättre på yoga också, men har en spärr för att anmäla mig till sådant, tror att jag inte kan och inte kommer att hålla i det ändå typ. Diskbråcket ställer till då mycket, kan liksom inte ens fälla kroppen framåt. Då vill jag liksom inte betala massa pengar för att bli påmind om hur crappy jag är.

Jag får bra hjälp för all spänningshuvudvärk, käkknäppningar och ömmande och bultande käkar jag har. Fick komma till bettfysiologen på Kaniken och har gjort en del undersökningar och röntgen. Muskler som inte slappnar av fast resten av kroppen gör det. En alldeles för aktiv tunga som liksom är på hugget även om jag är tyst. Diskförskjutning och en del artefakter i käken. Bettskena kan bli aktuellt, men först annan träning. Övertandläkaren jobbar med alternativa metoder också, tex andningsövningar, avslappningsövningar och tonande ljud aum som ska vibrera från bröstkorg upp i huvudet. Jag får stödträffar där men gör resten hemma.

Tar mycket gärna emot tips och idéer!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply