Morotsplättar med solroslecitin

IMG_2472IMG_2469

Söndagsfrukost är gott! Särskilt när man sovit relativt bra och länge och dessutom bjudit in pappa/morfar. Vi pressade juice, och fick då morot kvar i centrifugen. Det ville vi utnyttja så vi blandade ner lite i en plättsmet och stekta plättar.

3 dl mandelmjölk
1 dl mjöl
1/2 dl mandelmjöl
2 tsk psylliumfröskal från Helhetshälsa
1 msk solroslecitin från Helhetshälsa
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 dl finrivet morot
några nypor salt
lite smält smör

Lecitin är ett av byggstenarna i hjärnans cellmembram som gör att signalerna går fram. Bra för minne och koncentration bland annat! Passar fint i smoothies så de blir krämiga som en bonus.

Plättarna blev jättegoda. Vilmer hade keso till sina, och gjorde lager på lager!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply