Omelett ”calzone”

 

Kanske heter den här varianten av omelett redan något, upplys mig i så fall. Annars tänker jag kalla den omelett calzone. Så otroligt gott, skulle kunna leva på goda omeletter. Vilket inte heller skulle skada med tanke på hur mycket ägg är och med rätt saker till så blir det kanon.

Till mig och Jan gjorde jag så här.

4 ägg som knäcktes och vispades lätt med några matskedar mjölk, vitpeppar och salt. Stekte lätt i smör och när även ovansidan började stelna la jag på mager lagrad herrgård (wernersson 17%), strimlad skinka, körsbärstomaten i mindre bitar, färska kryddor (oregano, gräslök, basilika) och så vek jag ihop. Vände efter en stund.

 

Ägg är en av de bästa proteinkällor som kan hittas. Länge var ägg faktiskt den bästa kända proteinkällan. Idag är några få andra kända proteinkällor likvärdiga eller bättre än ägg.

Fördelarna med ägg som proteinkälla inkluderar:
  • Hela 12.6 g protein per 100 g rått ägg.
  • Ägg innehåller nästan alla aminosyror som kroppen behöver.
  • Kroppen har lätt för att ta upp protein från ägg.

En kost rik på kalcium, kalium och magnesium har visat sig kunna medverka till att sänka ett för högt blodtryck. Nyfiken vital


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply