Pannkakor med äpple och psylliumfrön

Nu har jag pannkakor i folie, redo för badutflykt imorgon. Värmen ska ju fortsätta. Så frågan är bara vart vi ska åka. Borgardalen i Länna är ju bekant för oss, men där riskerar man ju att få berätta samma sak over and over again. Jo, jag bor i stan nu. Javisst, det är mina barn. Ja, syrran bor också i stan….osv. Men men, har ju inte att skämmas över och badet är ofta fint, så det blir nog det. och så tar vi Wiksbadet nästa gång.

Jag utgick från ett vanligt pannkaksrecept, med 4 ägg, 8dl mjölk och 33 dl mjöl. Bytte ut 1/2 dl mjöl till grahamsmjöl, rev ner 1 morot och rev ner ett stort äpple grovt. Sedan hade jag i psylliumfrön, linfrön och linfröolja. Salt och kanel. Barnen fick ett smakprov och gillade dem. De ville ockå veta vad som var i och smakade på psylliumfröna också.

Nästa gång ska jag försöka ha i någon ytterligare proteinkälla. Ägg är ju proteinrikt i och för sig, men visst borde man kunan strimla i skinka, eller kassler eller så. Kom gärna med förslag på vad man kan ha i pannkakssmeten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Pannkakor med äpple och psylliumfrön

  1. Elin
    4 juli, 2010 at 20:31 (14 år ago)

    Mitt förslag är att du minskar lite på mjölet 😉 Kram!

  2. Hanna
    5 juli, 2010 at 17:11 (14 år ago)

    Och tar mer morot istället? Eller byter ut det mot något annat? Går det att göra pannkakor på dinkelmjöl?

Leave a Reply