Pannkakor med kokos och jordgubbar

Jippi, tyckte barnen, pannkakor till frukost igen. Pannkakor kan man ju kalla dem eftersom de ser ut som det, men betydligt nyttigare än vanliga pannkakor. Inget vitt mjöl i alls. Jag mixade 2 dl havregryn slätt till ett mjöl. Visserligen höjs ju GI-värdet ju mer behandlat det blir eftersom det ju då är mer lättsmält, men bättre än vetemjöl och lite lyx behvöer man ju på lördagarna. Jag var klen när jag ställde mig i köket, och insåg att jag nog åt alldeles för lite igår.

Knäckte 3 ägg och hällde på havremjölet tills det blev en tjock smet. Sedan hade jag i lite vetekross, lite kokosolja och salt också. Hällde sedan i mjölk tills det kändes som en vanlig pannkakssmet och avslutade med 1/2 dl kokosflingor ungefär. Spännade konsistens, men inget av barnen reagerade utan åt glatt två var. De hade äppelmos till, men jag och Jan körde några jordgubbar i mikron och rörde dem slätt. Mums!

GI viktkoll hittade jag detta om kokos:

Kokosolja var länge ett stort ”No-No”, men den teorin har nu fått på nöten. Kokosnöten har fått ett uppsving, tack vare nya rön om hur den tropiska delikatessen påverkar kolesterolet. Trots sitt höga innehåll av mättat fett anses kokosnöten nyttig och den nyheten uppskattar de hälsomedvetna amerikanarna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply