Pannkakor med kokos och torkade aprikoser

Baren ville så gärna ha pannkakor idag också. Så det blev en ny variant, som höll på att kosta mig min mixer. Jag mixade så det kom rök och luktade bränt. Jag vill ha en hushållsassistent som tål det mesta. Jag tycker denna är svår, den kämpar hårt men lyckas inte alltid.

Nåväl, mixade 2 dl havregryn med 1 dl solrosfrön, 1/2 dl kokosflingor och 8 torkade aprikoser. Hade sedan ner 3 dl mjölk och 1 dl vetemjöl och mixade lite till. Blandade ner salt och ägg och stekte.

Det blev enligt barnen mycket gott! Jag ann inte med, blev ingen över till mig. Näs jag diskat upp stekpannan och ställt in smöret hade de goffat i sig 3 var (hade sagt att de fick äta upp alla så jag får väl skylla mig själv).

Så fort man drar av mängden vanligt vitt mjöl känns pannkakorna mer matiga. Havregryn har betydligt lägre GI än vetemjöl och påverkar inte pannkakorna åt det negativa hållet. Barnen vänjer isg. När de blev bjudna på vanliga vita pannkakor förut sa de att de var kladdiga.

Aprikoser innehåller mycket vitminer och mineraler, såsom kalium och järn, och är också rika på fibrer.Saltå kvarn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply