nov
2010
Pasta med kräftstjärtar
Vi fick mycket försk pasta över efter lunchen. Det återanvände vi till middagen och valde kräftsjärtsrätten från matkassen eftersom det var pasta till den. I hackad lök stektes i smör. Det fick sedan koka 2-3 minuter i 4 dl vatten, 1 dl creme fraisch, saften från en citron, salt och peppar och fiskbuljong istället (1 msk fiskfond enligt recept). sedan mixade jag det med stavmixerna och hällde ner 1msk maizenaredning. I kruka dill, 1/4 purjo och 1/2 påse färsk spenat + en burk kräftstjärtar hälldes ner och blandades med pastan.
Jag och Jan tyckte det var jättegott. Man skulle ha haft ett glas vitt vin till bara! Barnen åt och sa att det var gott. Ingen jättefavorit dock eftersom de inte bad om mer. Men för att vara så ”grönt” som det var och allt ihopblandat var det ändå en positiv reaktion 🙂 Jag skarvade med massor med blomkål och morötter till dem och de bitarna slurpade de i sig först.