Picnic i Byggmästarparken

20130702-205922.jpg

Mamma är duktig på att höra av sig för spontana träffar! Igår skickade hon förslaget att vi skulle ses och äta pastasallad idag. Mamma fixade pastasallad, Carro fixade blåbärspaj och vi stod för bröd och ost.

Jag bakade samma bröd som på midsommarafton, de nattjästa yoghurtbaguetterna som jag hittade på Arla. Fast jag lät dem jäsa under dagen istället. Jag drog ihop degen i morse och gräddade den stund vi var hemma på eftermiddagen.

Vi plockade en nyponros på vägen- det är ju rosens dag idag. Lite rosévin hade jag med också, dagen till ära.

Nu är vi hemma igen barnen har tvättat av sig parksmutsen med ett bad och vi har slagit oss ner framför TV:n med ett avsnitt av Skärgårdsdoktorn på SVTPlay. Vi såg det av en slump i fredags och barnen gillade det mycket. För mig och Jan är det ju rena nostalgin. Kul att se något tillsammans, fram för fler serier som passar hela familjen. Detta är ju en serie som vi så klart ser ihop och som kräver en del samtal. Alla skildringar av livet är ju inte direkt vackra. Det handlar om att bli gammal eller sjuk att vara ensam, missbru och till viss del misshandel också, men även fina traditioner, kärlek och vänskap.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply