Present från Lindt

Paket för tredje dagen i rad, detta är ju inte klokt. För några veckor sedan, när jag var hemma och vabbade tror jag det var, så ställde jag upp i en chokladtävling från Lindt. Alla som deltog fick ett provsmakningskit, alltså de första för det var ju begränsat antal. Jag svarade samtidigt som jag såg att den dök upp i princip.

Idag kom den hem till mig. 4 fina cjokladkakor, varav den ena lockar mig allra mest. Den med blåbär tror jag är grym. har för mig att den funnits förr!

Nu ska jag göra detta till provsmakning så klart. Känner sig någon sig sugen på en liten chokladprovning hos mig, så hör av dig 🙂

Mörk choklad, är det bra det? Ja, det är det! ORAC-värdet, som mäter antioxidanthalten på något vis, är väldigt högt i mörk choklad. I 100 gram mörk choklad ligger ORAC-värdet på 13120. Man bör få i sig mellan 3000- 5000 varje dag. Detta gör att man bara på någon ruta choklad kommit en bra bit på vägen. Ur GI-synpunkt kan man inte vräka i sig hur mycket som helst, eftersom det ju innehåller energi, men någon bit om dagen gör dott för magen! Läs mer på ORAC på GI viktkoll.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply